Skogsmulleriket

På lördag den 8 december är det inflyttningsfest för Skogsmulle och hans vänner i Skogsmulleriket. Information om invigningen och schemat för dagen hittar du genom att klicka på länken till höger.

Skogsmulleriket består av fem olika hyddor som du hittar runt Åsbotorpsjön. Det är ett spännande och tillgängligt utflyktsmål för dig som besökare. Hyddorna är öppna dagtid kl. 08.00-20.00 och i de olika hyddorna finns olika aktiviteter. Aktiviteterna kommer fyllas på fram till våren.

Exempel på aktiviteter att göra i Skogsmulles rike:

Skogsmulles koja
Gissa bajset- vilket bajs tillhör vilket djur?

Fjällfinas kåta
I kåtan kan du se och känna på saker ifrån fjällen. Utanför kåtan finns Fjällfinas naturlek, där kan du leka, träna motorik och balans.

Novas Rymdskepp
Se stjärnhimmeln genom en glaskupol i taket!

Billingetrollets grotta
Provsitt Billingetrollets trolltron. Här finns en ljud-vev så du kan få höra Billingetrollet berätta lite om djur och natur.

Laxes Bäverkoja
Här kan du titta ner i vattnet genom ett fönster i golvet och lära dig mer om skräp i våra vatten.

Tillgänglighet

Skogsmulleriket på Billingen är en satsning på natur och friluftsliv på Billingen för målgrupperna barn och ungdomar med/utan funktionsvariationer. Promenaden runt Åsbotorp är tillgänglig för barnvagnar och rullstolar.

Friluftsliv möter digitala världen

Målsättningen med Skogsmulleriket är att fler ska upptäcka och få ett ökat intresse för vår fantastiska natur runt Billingen genom rörelseglädje och friluftsliv. Utöver vissa aktiviteter i hyddorna finns det även möjlighet att få en mer fördjupad naturupplevelse i form av ett spel/app. Mer info om Skogsmulleappen finns vid entréportalen vid Åsbotorps promenadstig.