Med fokus på Billingen – Anders Ståhl tar helhetsgrepp på utvecklingen

Skövde kommun har en vision om att utveckla Billingen till att bli ett av södra och västra Sveriges mest besökta friluftsområden. Som en del i detta och för att på bästa sätt kunna genomföra satsningen har kommunen nu anställt en affärsutvecklare.

Skövde kommun hälsar Anders Ståhl välkommen till arbetet!

— Jag ser det här som en god möjlighet att få vara med på och dessutom kunna bidra till den häftiga utvecklingsresa hela Skövde gör nu, säger Anders. Jag ser stora möjligheter i att skapa ett tydligt och samverkande Billingen och fortsätta utveckla och optimera ett redan nu väldigt välskött och attraktivt område. Styrkorna är många!

Anders uppväxt med mycket konditionsidrott i hemmet gör att han känner extra stark för området och för en miljö som han brinner starkt för.

— Jag har haft en väldigt nära och kär relation till "Berget" ända sedan barnsben, vilket resulterat i många timmars aktivitet i skid- löp- och cykelspår. Att nu få verka i en miljö där även passionen finns ska bli helt fantastiskt!

 Anders kommer att tillträda sin tjänst den 8 mars och kommer att tillhöra sektor medborgare och samhällsutveckling.

— Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Anders. Vi tror att han kommer att kunna ge en tydlig riktning för Skövde kommun tillsammans med Next Skövde och andra inblandade aktörer, säger Johan Rahmberg, som är sektorchef och därmed också Anders nya chef. Vi är inne i en stor satsning för att skapa den här platsen där människor ska kunna må bra och hämta kraft. Då är det ju också väldigt viktigt att vi ser till att vi når ut på ett bra sätt, så att så många som möjligt väljer att komma hit.

”Ta berget till marknaden, på allvar”

Under perioden 2017-2020 investerar Skövde kommun 250 miljoner kronor för att utveckla Billingen Skövde till en attraktiv året-runt-destination. Hjärtat i den nya anläggningen är Billingecentret, som är en central mötesplats som ska erbjuda det som besökaren efterfrågar för sin aktiva upplevelse. Här satsas det på lokal mat, högkvalitativ utrustning, personlig vägledning, goda träningsmöjligheter, attraktiva samlingsplatser och mycket mer.

— Det ska bli oerhört spännande. Mycket bra har redan gjorts och vi ska fortsätta jobba för att nå vår vision. Jag är motiverad och redo att sätta igång, säger Anders. Jag vill bidra till att vi tillsammans verkligen sätter "Destination Billingen" på kartan som den här delen av Sveriges absolut starkaste samlade vinter och sommardestination. Jag anser att vi redan nu har en väldigt stark produkt, nu skall vi fortsätta utvecklingen, förstärka våra styrkor och ta berget till marknaden på allvar.