En bild tagen högt uppifrån på skidåkare i Billingens längdskidspår

Succésäsong för Billingen

Trots den korta vintern blev det en succésäsong för Billingen. Den 30 november 2018 öppnades den första delen av de nya konstsnöspåren på Billingen. Under de veckor när det fanns natursnö erbjöd Billingen totalt cirka 50 km preparerade spår.

 Skidåkarna har verkligen tagit Billingen till sig i vinter. Över 1000 årskort har sålts jämfört med ca 500 förra året. Det ökande intresset märks också på skidspår.se där Billingen i princip dagligen rapporterar spårstatus. Nyss passerade Billingen 130 000 sidvisningar på webben jämfört med ca 50 000 året innan.

 - Januari var en succémånad. Vi uppskattar att vi hade ca 15000 besök i januari. Sedan kom tyvärr mildvädret redan i början av februari, men totalt sett kommer detta att bli en säsong att minnas! säger Karin Holgersson, verksamhetsledare för Billingens fritidsområde i Skövde kommun.

Det finns ytterligare bevis på att det varit en bra vinter på Billingen. Billingens långlopp som arrangerades i början av februari hade drygt 500 startande, en dubblering jämfört med förra året.

Än är spåren öppna, håll koll på senaste spårstatus här om du är sugen på att passa på att åka lite till innan säsongen är slut.